gsdfgsdfg

Medicinale kookworkshops: word gezonder en vitaler door voeding

Meer info vind je op www.w-eten.be

Deze kookworkshops zijn gebaseerd op de 5 Elementenleer, een onderdeel uit de Traditionele Chinese Gezondheidszorg (TCG) en voedingsleer.
Voeding is de motor van ons lichaam. Het is dus belangrijk om juist dat te eten waarmee we vitaal en gezond blijven.
In de TCG gaat de kennis met betrekking tot voeding duizenden jaren terug en wordt deze nog steeds met succes toegepast.
 
Tijdens deze workshops wordt de functie van de verschillende organen zoals lever, hart, longen, nieren, milt,.. besproken.
De gevolgen van disbalans komen aan bod en tevens met welke voeding we harmonie behouden of brengen.
Het is belangrijk dat je zelf inzicht krijgt in je eigen conditie, je eigen leef- en voedingswijze én de mogelijkheden om daar verandering in aan te brengen.
Het curatief en vooral preventief te werk gaan voor een goed functionerend lichaam is het hoofddoel van deze kooksessies, samen met gezond genieten!
 
Heeft koken volgens de 5 elementen voordelen?
Ja, je zal meer energie hebben, beter slapen, genieten van een vlotte spijsvertering, komaf maken met darmklachten en ook leuk: op gewicht komen zonder caloriën te tellen.
Je voedingsgewoonten aanpassen helpt ook bij de aanpak van complexe ziektebeelden.
 
Hoe gaan we te werk?
De items worden uitgediept en besproken
Vervolgens bereidt de lesgeefster een lekkere vegetarisch maaltijd, met bioprodukten, volgens de principes om bv de lever in harmonie te brengen.
De workshop gaat door in kleine groepjes zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijk advies.
Zelf een workshop bij je thuis inrichten kan: Katty komt graag tot bij je thuis om uitleg te geven en te koken voor minimum 6 personen.

JE BENT WAT JE EET!