gsdfgsdfg

Blog

21 jan2016
nieuwe workshop Zelfverdediging voor vrouwen  Katty

DAMES, LEER JEZELF TE VERDEDIGEN...

In onze huidige maatschappij is het van belang dat vrouwen zich weerbaar kunnen opstellen.

De vraag hoe je je als vrouw doeltreffend, zonder ingewikkelde kunstgrepen, kan verdedigen komt tijdens deze workshop uitgebreid aan bod. 

Dit alles gaat door op 20 februari '16 (deel I) en 5 maart '16 (deel II) met als lesgever Guy Leta en met assistentie van Shani Leta

Een echte boost voor je zelfvertrouwen!

Meer info vind je hier op de website

21 okt2015
Het is weer Moxa-tijd….  katty

'Moxibustie, ook wel moxatherapie of moxabranden, is een begrip uit de acupunctuur. Bij moxibustie wordt warmte-energie naar een zogenaamd acupunt geleid, met als doel een tekort aan chi op te heffen en de chi-stroom te bevorderen.

Door het aansteken van een propje van de bijvoet (Artemisia moxa, of kort: Moxa), bovenop de in het lichaam gestoken naald, wordt de warmte, via de naald, naar het lichaam gevoerd, iets dat tot een prettige gewaarwording van deze warmte zou leiden.

Geneeskrachtige planten spelen een belangrijke rol in de traditionele geneeskunde van China, Japan, Korea, Vietnam, Tibet en Mongolië. Men droogt de plant en stampt ze fijn, het gruis wordt verbrand of er wordt een sigaar van gedraaid die men niet oprookt maar gebruikt bij acupunctuur. Die moxa sigaar wordt gebruikt om de huid en acupunctuur punten warm te maken met de bedoeling de circulatie van bloed en qi(levensenergie) te stimuleren. Moxatherapie wordt in Europa bekendgemaakt door het boek van de Duitse geleerde en reiziger Engelbert Kaempfer Amoenitatum Exoticarum (Lemgo 1712). Het werk is ook bekend omwille van zijn beschrijving van de sidderaal en acupunctuur.

In 2010 promoveerde een fysiotherapeute aan het Erasmus MC op het effect dat moxabranden zou hebben op een stuitligging bij zwangerschap'. 

bron:Wikepedia

05 mei2015
Originele cadeautip voor Moederdag en/of Vaderdag..  Katty

Energie-vol de zomer tegemoet gaan..

Enkele kilo-tjes kwijt willen..

Van die moeheid vanaf geraken..

Evenwichtige maaltijden willen klaarmaken..

Laat je inspireren en volg de kookworkshops 'Je lichaam zuiveren door ontslijmen/ontzuren' en/of 'Lente' en/of 'Zomer'. Bij inschrijving voor minimum 2 workshops volg je deze aan 45€ per workshop. Meer info vind je hier op de website.

Een ware energieboost zijn ook onze pittige Dao Marma massages. De gerichte en persoonlijke benadering gebaseerd op de Traditionele Chinese en Ayurvedische geneeswijzen brengen je energiepeil ongetwijfeld naar omhoog. Hier lees je meer.

Originele cadeau tip voor moeder- en/of vaderdag: duo geschenkaanbieding goed voor 1 kookworkshop + 1 Dao Marma massage voor 100€ ipv 115€.

09 apr2015
MATCHA thee

Matcha is een groene thee, één van de verheven soorten. Door zijn hoge chlorofyl gehalte is Matcha thee een boost op gezondheidsvlak, verhoogt de energie (Qi) van de lever, ontgift, reinigt bloed..kortom een superfood! Graag verwijs ik naar bijgaand artikel verschenen in Knack Weekend.

08 apr2015
Aspergetijd  Katty

De aspergetijd is weer aangebroken, over zijn heilzame effecten lees je hier ...

31 mrt2015
Reyers laat: 30 dagen stilte

Interview met Dirk De Wachter en Isolde Lasoen... de moeite om te bekijken.

25 mrt2015
Het belang van emoties in de Chinese geneeskunde  Katty

Emoties spelen in de TCM een heel belangrijke rol, uitleg vind je in bijgaand interessant artikel.

 

 

16 mrt2015
Tadaa

Welkom op de nieuwe website van Centrum Yuan Meng.